Nil’de Ölüm – Death on the Nile

KENNETH BRANAGH’IN YÖNETTİĞİ VE YILDIZLARDAN OLUŞAN BİR ŞÜPHELİ KADROSUNA SAHİP “NİL’DE ÖLÜM”ÜN YENİ FRAGMAN VE POSTERİ YAYINLANDI.

Agatha Christie’nin romanından uyarlanan bu gizemli gerilim hikayesi 11 Şubat 2022’de sinemalarda!

20th Century Studios’tan “Nil’de Ölüm” filminin yepyeni fragmanı geldi. Beş kez Akademi Ödülü’ne aday gösterilen Kenneth Branagh’ın hem yönettiği hem oynadığı bu tutku ve kıskançlık hikayesi, Türkiye’de 11 Şubat’ta vizyona giriyor.

Agatha Christie’nin 1937 tarihli romanından uyarlanan “Nil’de Ölüm”, saplantılı bir aşkın tetiklediği duygusal kaos ve beraberinde getirdiği ölümcül sonuçlar hakkında cüretkar bir gizem-gerilim filmi. İkonik dedektif Hercule Poirot olarak geri dönen Kenneth Branagh’a Tom Bateman, dört kez Oscar® adayı olan Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders ve Letitia Wright eşlik ediyor.

2017’nin küresel hit filmi “Doğu Ekspresi’nde Cinayet”in yapım ekibini yeniden bir araya getiren “Nil’de Ölüm”, Michael Green tarafından yazıldı, Agatha Christie’nin romanından uyarlandı. Yapımcılığını Ridley Scott, Kenneth Branagh, pga, Judy Hofflund, pga ve Kevin J. Walsh, baş yapımcılığını ise Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard ve Mathew Prichard üstlendi.

Belçikalı dedektif Hercule Poirot’un göz alıcı Mısır tatili, mükemmel bir çiftin dillere destan balayının trajik bitişiyle beraber bir katil arayışına dönüşür. Uçsuz bucaksız çöl manzaraları ve görkemli Giza piramitlerinin destansı manzarasına karşı, ters giden bu dramatik aşk hikayesi, kusursuz giyimli gezginlerden oluşan kozmopolit bir grup, izleyicileri son ana kadar soru işaretlerine boğan bir hikaye ve şok edici bir son içeriyor.

2019’un sonlarında 65mm Panavision kameralarla çekilen “Nil’de Ölüm” seyircisini 1930’lara geri götürerek, Christie’ye ilham olan görkemli, yüksek sosyete mekanlarını yeniden yaratıyor.

Seyircilerin sinemalara dönmesiyle beraber, Disney “Nil’de Ölüm” için özel bir ön gösterim yapacağını bildirdi. 20th Century Studios yapım başkanı Steve Asbell konu hakkında şunların söyledi: “Ken’in bu klasik hikayeye yönelik kapsamlı ve zarif vizyonu, mümkün olan en büyük ekranda izlenmeyi hak ediyor. Bu filmle, muhteşem oyuncu kadromuzla ve ‘Nil’de Ölüm’ün ekrana getirilmesinde payı olan her şey ve herkes ile gurur duyuyoruz. İzleyicilerin Hercule Poirot’nun bir sonraki macerasını yaşamak için sabırsızlandığını biliyoruz ve bu ünlü serinin en yeni filmine usta hikaye anlatımını aktaran Ken’le çalışmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

Agatha Christie Ltd.’nin başkanı ve CEO’su James Prichard: “Agatha Christie’nin ilk romanının yayınlanmasının üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, cinayt romanları hala son derece popüler olmaya ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından keşfedilmeye devam ediyor. Disney ve ortaklarımızın, Christie’nin klasik eserlerini milyonlarca yeni hayranla tanıştırmaya yardımcı olan bu seriye duydukları inançtan dolayı çok heyecanlıyım. Disney, Ken ve bu eserlerin uzun mirasını gelecek nesiller için korumaya kendini adamış herkesle birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz.”