Prensesin Uykusu

PRENSESİN UYKUSU

Bir kütüphanede memur olarak çalışan Aziz, kendi küçük dünyasında sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Bir gün, mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve 10 yaşındaki kızı Gizem, Aziz’in oturduğu apartmana taşınır. Aziz’in yeni komşularıyla renklenen hayatı, küçük kızın daldığı uzun uykuyla gölgelenir. Gizem’in daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar.

Aziz’in günlüğünden:
Kader değiştirilemez, değiştirilirse kader olmaz diyenler var. Olmasın varsın. Hiç bir şeyin değiştirilmeyeceği bir dünyada yaşamak ne umutsuzca olurdu öyle değil mi? Başına gelmiş kötü bir olay, öyle bir gün gelir ki olması gerektiği için olmuş ve daha iyi bir şeye neden yaratmıştır. Bilemezsin.

PRENSESİN UYKUSU
, birçoğunun aksine, uyanınca okunacak bir masalı anlatan, güler yüzlü bir Çağan Irmak filmi.

ÇAĞLAR ÇORUMLU – AZİZ

1977 Amasya doğumlu olan Çağlar Çorumlu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Halen Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk yapmakta olan Çorumlu, “Yedi Numara”, “Osmanlı Cumhuriyeti”, “Rina” gibi filmlerde rol aldı.

SEVİNÇ ERBULAK – SEÇİL

Tiyatrocu bir anne (Füsun Erbulak) ve babanın (Altan Erbulak) kızı olarak 1975 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü’nün ardından, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. 1992-1993 sezonundan bu yana Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak görev yapmaktadır. Oynadığı oyunlardan bazıları; “İstanbul’un Gözleri Mahmur”, “Çalıkuşu”, Derya Gülü”, “Aşk-ı Memnu”, “Meraki”, “Soytarılar Okulu”, “Bisküvi Adam” ve “Haydi Marsa Gidelim”.

“Süper Baba”, “Baba Evi”, “Kuzenlerim”, Çat Kapı”, “Babam ve Biz”, “Beş Vakit” ve “Ağaçlar Ayakta Ölür” yer aldığı bazı yapımlar.

ALİCAN YÜCESOY – NEŞET

22 Ekim 1982 İstanbul doğumlu olan Alican Yücesoy, Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda çalışmaya başladı.

2003 yılından bu yana çeşitli dizi ve sinema projelerinde yer aldı. 2006 yapımı “Son Osmanlı Yandım Ali” filminde Atatürk’ü canlandırdı. “Pilli Bebek”, “Zoraki Koca”, “Gurbet Yolcuları” ve “Dinle Neyden” gibi yapımlarda rol aldı.

GENCO ERKAL – KAHRAMAN

İstanbul Üniversitesi’nin Psikoloji Bölümü’nü bitiren Genco Erkal 1959 yılından başlayarak Türkiye’nin önemli özel tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak çalıştıktan sonra, 1969 yılında, bugün de sanat yönetmeni olduğu Dostlar Tiyatrosu’nu kurdu.

Çeşitli ödüller kazandığı ünlü rolleri arasında “Aslan Asker Şvayk”, Gogol’un “Bir Delinin Hatıra Defteri”, Brecht’in “Galileo”su, Maxwell Anderson’un “Yalınayak Sokrates”’i, Nâzım Hikmet’ten “Kerem Gibi”, Can Yücel’den “Can” sayılabilir.

Önemli uluslararası film festivallerinde gösterilen ve birçok ödül kazanan “At”, “Faize Hücum”, “Hakkâri’de Bir Mevsim”, “Camdan Kalp” filmlerinin başrolünde oynadı. TRT Televizyonu için Haldun Taner’in ünlü müzikli oyunu “Keşanlı Ali Destanı”nı yönetti ve oynadı. 1982 ve 1983 yıllarında “en iyi sinema oyuncusu” olarak Antalya Film Festivali’nde iki kez Altın Portakal aldı.

ŞEVVAL BAŞPINAR  – GİZEM

07.01.2000 İstanbul doğumlu. “Çocuğun Var Derdin Var”, “El Bebek Gül Bebek”, “Üç Tatlı Cadı”, “Evimin Erkeği” ve “Prenses Perfinya” dizilerinde rol aldı.

FUNDA ŞİRİNKAL – AYGÜL

1992 yılında GSF (İzmir) Tiyatro oyunculuk bölümünden mezun oldu. 1992 yılından bu yana İstanbul’da çeşitli TV, reklam ve sinema filmlerinde rol aldı.

“Bir Kadının Anatomisi”, “Bir Erkeğin Anatomisi”, “Gemide”, “Laleli’de Bir Azize”, “Cumhuriyet”, “Salkım Hanım’ın Taneleri”, “Bir İstanbul Masalı”, “Kabuslar Evi; Takip” yer aldığı bazı önemli yapımlar arasında.

AYŞENİL ŞAMLIOĞLU –  HACER

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Şamlıoğlu, 1982 yılında Adana Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

1988-1989 yıllarında Hacettepe Üniversitesi’nde tiyatro dersleri veren sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Tunç Başaran tarafından senaryolaştırılan ve yönetilip filme alınan “Kaçıklık Diploması” adlı bir eser yazan Ayşenil Şamlıoğlu’nun asıl tanınışı “Ferhunde Hanımlar” ve “Bizim Evin Halleri” adlı dizilerdeki rolleri oldu. Yol Arkadaşım dizisinde canlandırdığı Hafize karakteri ile daha geniş kesimlerce tanındı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda ve Semaver Kumpanyası gibi özel tiyatro topluluklarıyla da çalışan sanatçı, yönetmenlikle oyunculuğu bir arada yürütmektedir. Şamlıoğlu, 29 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi.

“Kabuslar Evi”,  “Gece Gelen Arkadaşlar”, “İlk Aşkım”, “Meleğin Sırlar”, “Sınav”, “İnşaat”, “O da Beni Seviyor” yer aldığı diğer filmler.

IŞIL YÜCESOY – HAYALET

Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Işıl Yücesoy, 1969 yılında Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. 1975 yılından itibaren sanat yaşamına şarkıcılıkla devam etti. Aynı yıl ilk 45’liği Çalamazsın Mutluluğu basıldı. 1978 yılında kendi firması Orient Plak’ı kurdu. Dört adet plağı basılan Yücesoy, 1981’den sonra film ve dizilerde rol almaya başladı.

“Korkuyorum Anne”, “Güz Yangını”, “Çemberimde Gül Oya”, “Yol Arkadaşım”, “Rüya Gibi”, “Zoraki Koca” yer aldığı diğer yapımlar arasında.

BARAN AYHAN – ERSİN

13 Eylül 1980 İzmir doğumlu olan Baran Ayhan Bornova Şehir Tiyatroları’nda oyunculuğa adım attı. “Oyun Bitti”, “Geç Gelen Bahar”, “Pars Narkoterör” ve “Arka Sokaklar” dizilerinde, “Kız Bir Ana” ve “Karahisar Kalesi” isimli sinema filmlerinde rol aldı.

ÇAĞAN IRMAK – SENARİST / YÖNETMEN

1970 yılında İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi Basın-Yayın Fakültesi Radyo-Televizyon bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında çektiği kısa filmleri ile Sedat Simavi ödülünü kazandı. Sinema sektöründe çalışmaya, 1992 yılında, yönetmen asistanlığı yaparak başladı.2000-2003 yılları arasında televizyon dizilerinde yönetmenlik yaptı.2003 yılında yazıp, yönettiği Mustafa Hakkında Herşey isimli sinema filminin ardından halen sinema filmi çalışmalarına devam etmekte.

FİLMOGRAFİ ve ÖDÜLLER

Bana “Old and Wise”ı Çal,     (1998), 20 dk. (kısa film)
*İFSAK kısa film yarışması/en iyi film
Bana Şans Dile, (2001), 88 dk. (uzun metraj)
Mustafa Hakkında Her Şey, (2003), 119 dk. (uzun metraj)
*41. Antalya Altın Portakal Film Festivali / Jüri Özel Ödülü, En iyi film şarkısı
*26. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Şerif Sezer)
Babam ve Oğlum, (2005), 110 dk. (uzun metraj)
*13. Çasod “En İyi Oyuncu Ödülleri, 2006 / Jüri Özel Ödülü(Yetkin Dikinciler), En İyi Erkek Oyuncu (Çetin Tekindor)
*25. İstanbul Film Festivali 2006/ En iyi Erkek Oyuncu (Fikret Kuşkan), En İyi Kadın Oyuncu (Şerif Sezer), Halk Jürisi Ödülü (Çağan Irmak)
*11. Nürnberg Türkiye / Almanya Film Festivali, 2006/ Halk Jürisi Ödülü (Çağan Irmak)
*11. Sadri Alışık Ödülleri, 2006 / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Özge Özberk)
*27. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri, 2006 / En İyi Erkek Oyuncu (Çetin Tekindor), En İyi Film (Çağan Irmak), En İyi Yönetmen (Çağan Irmak), En İyi Senaryo (Çağan Irmak), En İyi Kadın Oyuncu (Hümeyra), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Şerif Sezer)
Ulak, (2007), 102 dk. (uzun metraj)
*27. İstanbul Film Festivali, 2008 / Halk Jürisi Özel Ödülü (Çağan Irmak)
*15. Adana Altın Koza Film Festivali, 2008 / Halk Jürisi Özel Ödülü (Çağan Irmak), Umut Veren En İyi Genç Erkek Oyuncu (Kaya Akkaya)
Issız Adam, (2008), 113 dk. (uzun metraj)
*13. Rhode Island Uluslararası Film Festivali 2009 / En İyi Film
*42. Worldfest Houston Uluslararası Film Festivali 2009 / Platinium Remi Ödülü
*7. Boston Uluslararası Film Festivali 2009 / Resmi Seçki
Karanlıktakiler, (2009), 100 dk.  (uzun metraj)
*Montreal film festivali / resmi seçki
*Nürnberg film festivali / En İyi Erkek Oyuncu

Resimler:

Bir yanıt yazın